Over Hirvi

Waarom?

HIRVI is een familiebedrijf dat zijn producten maakt uit liefde voor authentieke technieken, op een weloverwogen manier toegepast.

Onze grootste drijfveer is onze wil om een ecologisch verantwoorde levensstijl te promoten. Wij maken zuinige verwarmingssystemen die werken op lokale energiebronnen. Daarnaast zijn we ook gefascineerd door oude technieken die vaak uiterst efficiënt zijn, zeker als ze op een doordachte manier toegepast worden. Dat de kachels ook veel gezelligheid uitstralen is nog een mooi extraatje.

De eland, zuinig als een leemkachel

Hirvi is het Finse woord voor Eland. Het is één van de grootste en meest indrukwekkende zoogdieren van Scandinavië. De Eland is bovendien ook een uiterst zuinig dier. In de winter vinden elanden maar weinig eten maar daar zijn ze perfect op voorbereid.


Hoe?

Wij maken onze massieve kachels zelf in ons atelier. Zo hebben we zekerheid over de kwaliteit van onze producten. Bij ons koopt u een kwaliteitsvolle kachel die volledig in België gemaakt is.

Indien nodig maken wij een kachel volledig op maat voor u.


Wie?

Joz Vrancken bouwt en verkoopt al bijna 20 jaar massieve kachels. In de jaren '90 begon Joz met het verkopen van Finkachels en tegelkachels van een in het buitenland gekend merk. Na een tiental jaren van succesvolle samenwerking is Joz, samen met zijn twee zonen, zelf leemkachels en tegelkachels beginnen maken. Zo werd Hirvi geboren.

Vandaag is Joz voornamelijk bezig met de verkoop. Daarnaast stelt hij uiteraard zijn ervaring ter beschikking bij het ontwikkelen van nieuwe producten.


Sam is een ingenieur (elektromechanica) die verschillende jaren ervaring heeft als projectingenieur, eerst in de waterzuivering en later in verlichting en verwarming. Deze lijn trekt hij bij Hirvi door. Sam houdt zich dan ook veelal bezig met de administratie en het aankopen van materialen.


Rien is ook ingenieur van opleiding (biowetenschappen). Hij heeft zich na zijn studies gericht op automatisatie en techniek. Zijn taken bij Hirvi zijn dan ook de meer technische zaken zoals de productie, machines onderhouden en het beheren van de website.