-

Ecologisch verwarmen met een massieve kachelHirvi maakt massieve kachel met een hoog rendement. Deze kachels verbruiken tot een derde minder hout dan een gewone ijzeren kachel. Dit komt enerzijds door de hoge verbrandingstemperaturen waardoor een volledige en dus ook zuivere verbranding ontstaat. Anderzijds wordt de warmte opgeslagen in de tegelkachel waardoor ze lange tijd een aangename stralingwarmte uitstraalt.

We maken drie types van kachel namelijk: tegelkachels, finkachels en houtgestookte fornuizen. Ontdek ze verder op onze website.


Hirvi is een familiebedrijf dat ecologisch verantwoord verwarmen wil promoten. Hierbij maken we gebruik van traditionele technieken die met moderne inzichten verbeterd zijn. Hirvi maakt massieve kachels, die zuinig zijn in verbruik en gezellige warmte verspreiden.


  • Tegelkachel: prefab massieve kachel, bestaande uit op maat gegoten blokken vuurvast beton.
  • Finkachel (leemkachel): gemetselde kachel die op vele verschillende manieren uitgevoerd kan worden.
  • Fornuis: combineer een houtgestookt kookvuur en een massieve kachel.
tegelkachel van HirviPropere tegelkachels

Onze tegelkachels leveren een schone verbranding dankzij de hoge verbrandingstemperaturen. Door gebruik te maken van een lokale energiebron wordt de ecologische voetafdruk nog verder verkleind. De kachels van Hirvi zijn geïnspireerd op Finse kachels, maar zijn volledig Belgisch. Onze leveranciers zoeken wij ook zoveel mogelijk in België om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

De tegelkachels van Hirvi zijn uitermate milieuvriendelijk dankzij hun doordacht concept. De goed uitgebalanceerde luchttoevoer zorgt voor een volledige verbranding. Hierdoor zijn onze tegelkachels, net zoals onze finkachels, bijzonder zuinig. Ze leveren een grote hoeveelheid aangename en gezonde stralingswarmte.


Massieve Kachel

Door de werking via tegenstroomkanalen wordt de warmte van de rookgassen maximaal opgeslagen. De opgeslagen warmte wordt geleidelijk uitgestraald. In een kassieke kachel gaat de warmte van de rookgassen volledig verloren.

"Een tegelkachel van Hirvi is een warme vriend in uw huis."

In een lage-energiewoning kan een tegelkachel volstaan als verwarming die het volledige huis zelfs in de koudste dagen warm kan houden. Dankzij de volledige verbranding en de tegenstroomkanalen zijn de tegelkachels van Hirvi zeer energiezuinig.

"Hirvi: verwarmen op een ecologisch verantwoorde manier."

Onze tegelkachels en finkachels worden gemaakt uit hoogwaardige vuurvaste beton. Het beton is speciaal geselecteerd voor zijn hoge warmtecapaciteit waardoor de warmte langdurig opgeslagen wordt. Onze tegelkachels zijn sterk verwant met de speksteenkachel. Een speksteenkachel wordt gemaakt uit speksteen, een materiaal met vergelijkbare eigenschappen als vuurvast beton.

Dankzij een tegelkachel van Hirvi heeft u: