leemkachel

leemkachel tegelkachel finkachel fornuis leemkachel

Ecologisch verwarmen met een massieve kachelEen koude winteravond, buiten een wit sneeuwtapijt, ijzige wind fluit rond het huis. Binnen is het gezellig warm. Uw Hirvi-kachel verspreidt een aangename stralingswarmte als de lentezon.


Hirvi is een familiebedrijf dat ecologisch verantwoord verwarmen wil promoten. Hierbij maken we gebruik van traditionele technieken die met moderne inzichten verbeterd zijn. Hirvi maakt massieve kachels, die zuinig zijn in verbruik en gezellige warmte verspreiden.


  • Tegelkachel: Massieve kachel, bestaande uit op maat gegoten blokken vuurvast beton.

  • Finkachel (leemkachel): gemetselde kachel die op vele verschillende manieren uitgevoerd kan worden.

  • Fornuis: combineer een houtgestookt kookvuur en een massieve kachel.

leemkachel


Propere kachel

Onze massieve kachels leveren een schone verbranding dankzij de hoge verbrandingstemperaturen. Door gebruik te maken van een lokale energiebron wordt de ecologische voetafdruk nog verder verkleind. De kachels van Hirvi zijn geïnspireerd op Finse kachels, maar zijn volledig Belgisch. Onze leveranciers zoeken wij ook zoveel mogelijk in België om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden

De Hirvi-kachels zijn uitermate milieuvriendelijk dankzij hun doordacht concept. De goed uitgebalanceerde luchttoevoer zorgt voor een volledige verbranding. Hierdoor zijn de tegelkachel en de finkachel bijzonder zuinig. Maar ze verspreiden een grote hoeveelheid aangename en gezonde stralingswarmte.


Massieve Kachel

Door de werking via tegenstroomkanalen wordt de warmte van de rookgassen maximaal opgeslagen. De opgeslagen warmte wordt geleidelijk uitgestraald. In een kassieke kachel gaat de warmte van de rookgassen volledig verloren.

"Een kachel van Hirvi is een warme vriend in uw huis."


In een lage-energiewoning kan een finkachel volstaan als verwarming die het volledige huis zelfs in de koudste dagen warm kan houden. Dankzij de volledige verbranding en de tegenstroomkanalen zijn de kachels van Hirvi zeer energiezuinig.

"Hirvi: verwarmen op een ecologisch verantwoorde manier."

Onze massakachels worden gemaakt uit hoogwaardige vuurvaste beton en is dan ook sterk verwant met de speksteenkachel. Het beton is speciaal geselecteerd voor zijn hoge warmtecapaciteit waardoor veel warmte opgeslagen wordt.

Dankzij een massieve kachel van Hirvi heeft u: